Starka överlevare

Man ska aldrig tappa hoppet om att överleva.

David Benioff
har skrivit den här boken Tjuvarnas stad, han har även skrivit böckerna 25th Hour och When the nines roll over. Boken utspelar sig i Ryssland en kall vinter år 1942 då Andra världskriget pågick. Den handlar om en pojke i 15års åldern och en vuxen som är runt 19-20år. De har fått en chans att överleva och för det ska de samla in ett dussin ägg på fem dagar till en rysköverste. Men när de ger sig ut på sin vandring efter äggen så tvingas de ta sig förbi tyskarna och andra hinder. Det är väldigt mycket orättvisa och hat som utspelar sig i berättelsen men också kärlek då den mindre pojken inte vet hur han ska hantera sin kärlek till en tjej.

Boken utspelar sig i dåtid och är baserad på en sann historia då författarens farfar var med under Andra världskriget. Den är väldigt spännande att läsa och man vill fortsätta att läsa den efter första kapitlet vilket brukar vara ovanligt för mig.

Jag valde den här boken för att jag tycker att Andra världskriget är rätt så intressant och jag rekommenderar den starkt till personer som tycker att andra världskriget är spännande att läsa om. Det är en väldigt bra bok som man inte kan sluta läsa.

David Benioff föddes 1970 i New York. Han är känd för att vara författare men även filmmanusförfattare. Han har skrivit filmmanus till t.ex. Troja, Stay och X-men orgins: Wolverine. Han har precis nyligen gjort filmmanus till en TV-serie som heter Game of thornes som han jobbat med under 2011-2013.


William Bäck Teb13, Tu

Kommentarer