Cirkeln av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren


Sex tonårstjejer tvingade att sammarbeta för att överleva. De går alla på samma skola i den lilla hålan Engelfors.De är inte vänner men alla vet vilka de andra är. De är mycket olika och olikheterna gör att alla inte är villiga att sammarbeta. Kommer alla inse behovet av samarbete i tid?
Under en natt förs alla tjejerna till en gammal och bortglömd park. Där får de veta att de är häxor, utvalda att rädda världen från onda makter och den enda vägledning de har är en man som också förts dit. En man som inte vet någonting, varken vem han är eller vad han heter. Det enda han vet är att hans uppgift är att vägleda flickorna.
Cirkeln börjar med att en pojke tar självmord inne på en av skolans toaletter efter ett möte med rektorn. Eller, var det verkligen självmord? Tjejerna upptäcker att någon eller något försöker att ta livet av dem, en efter en. Tillsammans måste de sammarbeta för att överleva och stoppa ondskan som försöker att förgöra dem.
Boken är väldigt intressant och spännande. Den är lätt att komma in i och det är svårt att sluta läsa. Man får hela tiden reda på lagom mycket för att spänningen ska hållas uppe utan att det blir uppenbart vad som kommer att ske. Jag tycker definitivt att Cirkeln är läsvärd och har du inte läst den så borde du det, eller i alla fall ge den en chans.
Simon Knutsson, NA12 Ri