Svart magi i förorten

Andreas Roman har tidigare skrivit böckerna "Mörkrädd" och "Någon i din säng"
Nu har första delen i en tänkt trilogi kommit ut: "Doktor Joseph".  Det är en historia som inte liknar någon annan jag läst. Mitt i vardagen i dagens Stockholm, mitt i bland shoppande människor, susande tunnalbanetåg och stress finns den svarta magin, svart vodou.

Joseph får som tack efter lång och trogen tjänst sparken från Försäkringkassan. Nya vindar blåser på Kassan, det är kostnadseffektivitet som gäller, inte enskilda människors öden. Joseph upplevs ha "anpassningssvårigheter" i den nya organisationen. Kort tid efter avskedet får hans fru nog, tar barnen med sig och sticker. Kvar sitter Joseph i ett mörk tomt hus. Det är då han fattar sitt beslut. Han går ner i källaren och tar fram de gamla föremålen han inte rört på mycket länge.  Joseph väljer att ta upp kunskapen från sin barndom, från tiden innan livet i Sverige. Han förhäxar sin gamla arbetsplats och sin granne. Samtidigt passar han på att belöna dem som gjort honom gott.


 Joseph har nu tagit ett steg som är ödestigert och som aldrig kan tas tillbaka och göras ogjort. De krafter och konster som manas fram rubbar balansen. De som sedan länge sökt efter Joseph, de som vet om hans oerhörda förmåga, får nu upp spåret.

Andreas Roman kan verkligen skapa spänning och stämning som gör att man som läsare bara måste läsa vidare. Han lyckas förvandla den tillsynes tråkiga vardagen till något skrämmade och okänt. Ett givet val för den som vill läsa något annorlunda och oväntat!