Alla längtar efter något, men är du säker på att det du längtar efter kommer göra dig lycklig?

”Det slår mig att de flesta människor blir fixerade vid nåt omöjligt när de växer upp och sen längtar de ständigt efter det.Jag längtar efter pappa, och Violet.
Mamma längtar efter vad hon skulle kunna bli om hon fick leva sitt liv.
Bob längtar efter mamma, enligt Mercy.
Ed längtar efter att reta sin mamma till vansinne och få knulla.
Mercy längtar efter Kurt Cobain och bröstimplantat och hallucinogena droger.
Pansy längtar efter sin uppslagsverksförsäljare och sin son och en tidigare version av Norman, innan han blev senil.
Norman längtar efter sitt förflutna, som han inte riktigt kan hålla kvar.
Violet längtar, trots att hon har passerat sitt bäst-före datum, efter nått som jag ännu inte vet vad det är.” 

Kan en död människa, gripa tag i livet och andligt finnas kvar för att visa något för någon? En sanning som den personen behöver få se?

I boken Hitta Violet Park av Jenny Valentine, klamrar sig den rika pianisten, Violet Park, fast vid livet och hänger kvar i sin urna som sedan blivit dumpad i en taxi. Hon fick sitta där i det sunkiga taxikontoret i flera år innan Lucas Swain, den faderlösa tonåringen hittar henne och lyckas få henne därifrån.


Lucas längtar konstant efter sin försvunne fadersfigur, och hittar ofta på nya skäl till varför han stack. Varje skäl han hittade på fick honom att se oskyldig och osjälvisk ut. Men var han verkligen det?
Ända sen Lucas hittade och räddade Violet, dyker hon upp överallt. På en poster hos tandläkaren, som en nära vän till både hans far och faderns bästa vän och i eftertexterna på filmerna han ser med sin bror på bio.Långsamt löser han mysteriet om Violet Park och hennes död, som har mer med hans familj att göra än vad han tror.

Boken är skriven från Lucas synvinkel och är i ett väldigt vardagligt språk, vilket i sig har sin egna lilla charm. Boken var intressant och trots att jag inte tycker om att läsa böcker så var den bra och känslofylld. Den känsla som man får se mest av i boken är längtan, då alla karaktärer längtar efter något de inte kan uppnå eller tror att de inte kan uppnå. Det är en härlig ungdomsbok som jag tycker är värd att läsa.


Ellen TEF, Tu