Nattpatrullen

Boken utspelar sig i en alternativ värld där människan lever ovetande runt magiker, häxor, vampyrer och hamnskiftare vilka kallar sig för de andra. De tillhör antingen ljuset eller mörkret men till skillnad från de flesta berättelser så lever de sida vid sida under ett avtal att om de ljusa gör en god handling så ska de mörka få göra en lika stor ond handling. För att detta ska hållas så finns dagpatrullen (de mörka) som håller koll på de ljusa under dagen och nattpatrullen (de ljusa) som håller koll på de mörka.

Den här boken utspelar sig i Moskva där du får följa Anton Goodeetskij en medelmåttig magiker som precis har blivit utskickad på fält. Hans första uppdrag är att söka upp några vampyrer som jagar utan licens. Men då han sitter på metron så ser han en kvinna med en stor förbannelse, som han försöker att slå ut men misslyckas och kvinnan går på tåget och åker iväg. Men då denna förbannelse är mäktig nog att förinta hela Moskva så sätts hela nattpatrullen till att leta efter kvinnan och magikern som la förbannelsen.

Författaren Sergej Lukjanenko är en författare som jag anser skriver väldigt detaljerat och fort då han har delat upp boken i tre berättelser då den jag skrev om är den första och det händer så gott som alltid något. Han drar kvickt in dig i boken genom att man får följa en pojke som blir förföljd av en vampyr och förklarar sedan huvudkaraktären.


Jag tycker att det är en bra bok där det händer mycket så man måste inte ha så mycket tålamod för att läsa boken. Värd att läsa om man gillar fantasy.


Erik TEF 13, Tu