Skulle du ge upp din lycka för att rädda någon annan?


Törst är första boken i Vampire Academy. Den handlar om Rose som är 17år och hennes kompis Lissa. Lissa här en sorts vampyr, en moroi. Moroi är den levade sortens vampyr de kan använd magi och de dödar inte när de dricker blod om de skulle göra det skulle de bli en strigoi. De kan inte använda magi och de har förlorat sin medkänsla. Rose är en dhampir. Dhampirer är hälften vampyr och hälften människa. Vilket gör dem till de perfekta beskyddarna. De har bra hörsel, är snabba och läker snabbt.
Rose och Lissa har rymt ifrån sin skola och har försökt klara sig själva utan vuxna. De har gått ganska bra för Lissa kan använd tankekontroll så de har kunnat stoppa alla som har snokat runt.

Men skolan hittar dem efter två år och tar tillbaka dem till tryggheten i den ensligt belägna skolan, S:t Vladimir. Rose får massor med extra lektioner med den snygga och skickliga beskyddaren Dimitri. Nästan genast händer det skrämmande och fruktansvärda saker, sådana saker de försökte undkomma när de rymde.


Törst är skriven av Richelle Mead. Det är en väldigt bra bok som inte handlar för mycket om vampyrer, utan det är lagom av allt. Det händer något hela tiden och det är ett väldigt stort sug efter att läsa mer när man har börjat, helt omöjlig att lägga ner. Den passar till de flesta. Det finns skräck, spänning och romantik. Det är lagom av allt.


Emilia Kardell TEF13