Wanna play a game?

Boken jag har läst heter Geim det är den första boken i en trilogi, den handlar om Henrik HP Persson. Henrik HP Persson är en väldigt arrogant person som lever på ströjobb och är halvkriminell. Allt han tjänar bränner han på gräs och alkohol. Han sitter ofta hemma och spelar dator eller tittar på tv.

En dag när han åkte i ett pendeltåg hittade han en mobil. Mobilen såg väldigt ny ut och den hade inga knappar, HP hade inte en aning om hur den funkade, men han tänkte att han kunde sälja den till sin polare. När han tar upp den startar den med en gång och en text kommer upp där det stod ”Wanna play a game?”. HP klickar hela tiden på nej men texten fortsätter att komma upp. Efter ett tag kom det ett nytt meddelande som var riktat till hans namn Henrik Petterson. Nu blev HP först lite rädd sedan nyfiken och tryckte ”Ja”. Det var ju bara ett spel tänkte han.

Efter att HP tryckt ”Ja” får han uppdrag som han med mobilen ska filma. Det började med små saker som är enkla att utföra, för varje uppdrag han utförde fick han poäng som han sedan kunde ta ut som pengar på någon bankomat. I början tror HP att det är hans kompis Mange som ligger bakom det hela, men är det verkligen det? Han blev beroende av spelet ganska snabbt och uppdragen började bli svårare och innehålla våld. Mer det ger också mer poäng som ger pengar, HP siktar på att bli nummer 1 på spelet men hur långt kommer han klara sig?

Den andra personen som förekommer i boken är en polisinspektör vid namn Rebecca Normén. Hon är en livvakt för Säpo och har koll på exakt allt i sitt liv. Rebecca och HP är rena motsatser, ändå är de syskon. Rebecca kommer under resans gång hjälpa HP som hamnar i trubbel när han spelar sitt ”Geim”.

Bokens författare heter Ander De La Motte f.d. polis och säkerhetschef, Geim var hans debutbok. Jag tyckte det var en bra, spännande och väldigt annorlunda bok jämfört med vad jag har läst förut. Det är ganska mycket våld och konflikter och den innehåller väldigt mycket slang och engelska ord. Jag skulle säga att bokens målgrupp är från tonåringar till ungefär 50-60 åringar. Om man gillar en verklighetstrogen, lite våldsam och spännande bok tycker jag att man ska läsa Geim.

Albin TEF 13, Tu