Änglafall

Änglafall av Susan Ee är en väldigt omtalad bok som fått flera utmärkelser, finns översatt till över 20 språk och det är redan bestämt att den ska bli filmatiserad. Boken är första delen i en trilogi som heter Penryn och tidernas slut.

Penryn är huvudpersonen i boken och när historien börjar har det gått sex veckor sedan änglar kom till jorden och tog över på ett ytterst våldsamt sätt. Jag fick en bild av ett väldigt sargat och förstört samhälle där varje människa bara tänker på sig själv och sin egen överlevnad. (Ungefär som i Walking dead fast med änglar istället för zombies.)

Penryn, hennes syster och hennes mamma försöker klara sig så bra de kan i den nya världen men under ett gatubråk måste de fly och skiljs från varandra. Penryn ser en ängel i slagsmål med andra änglar och det slutar med att de sliter vingarna av den ensamma ängeln. Penryn hinner tänka att vingarna är värda mycket pengar och att fånga en ängel skulle kunna ge henne makt och mer vetskap om änglarna. Ängeln Raffe och Penryn är verkligen inte goda vänner men de slår sig ändå ihop för att leta efter Penryns familjemedlemmar men även för att ta reda på hur Raffe kan få sina vingar tillbaka. De ger sig ut på en färd genom USA och Penryn får snart veta att änglar fört bort hennes syster. De bestämmer sig för att bege sig till änglarnas fäste i San Fransisco, men hur ska en människa och en ängel utan vingar kunna ta sig in?!

Frågan är, behöver vi verkligen ännu en bok om övernaturliga saker och kärlek?! Om du gillar den här typen av berättelser så är svaret, ja!

Maja, bibliotekarie Karro