Som stjärnor i natten


Som stjärnor i nattenAll the bright places, eller Som stjärnor i natten som den heter på svenska, är skriven av den amerikanska författaren Jennifer Niven.

Boken har två huvudpersoner, Finch den udda killen som inte passar in och Violet den populära tjejen med många kompisar. Ingen i skolan skulle kunna gissa att Finch och Violet har något gemensamt och just därför tror alla att Violet är den som räddar den konstiga Finch när han försöker hoppa från klocktornet. Men sanningen är att de träffas i klocktornet för att de båda har en tanke om att hoppa. När de stöter på varandra där uppe blir de avbrutna och det blir också det som vid detta tillfälle räddar bådas liv.

Båda ungdomarna lider av psykisk ohälsa, Finch är deprimerad och Violet mår väldigt dåligt efter att hennes syster omkommit i en bilolycka. Efter den där dagen i klocktornet blir Finch intresserad av att få veta mer om Violet och han ser till att de får göra ett skolarbete tillsammans. Skolarbetet går ut på att de ska skriva om olika händelser och platser i delstaten där de bor. Under tiden de åker runt för att ta reda på information till skolarbetet lär de inte bara känna sin delstat, utan också varandra.
Det här är en väldigt fin och gripande berättelse om två unga människor som kämpar för att få sin vardag att fungera.
Vill du veta mer om boken kan du kolla in den officiella bok-trailern här!

Maja, biblioteket på Karro