Att välja väg

Så nära att det bränns av Christina Lindström

"Varför? Varför hade allt gått så fel? Han hade ju lämnat allt det här bakom sig. Kommit undan. Länge nu hade han vandrat en annan väg, åt andra hållet. Något gammalt hade tagit slut, något nytt börjat. Om Max bara inte hade haft en så sjuk lust att dra fingret genom lågan igen."

Max har bestämt sig för att lämna Jason och det kriminella livet. Börja plugga, träna boxning och sköta sig. På ett fik får han syn på Alice. Blickar utväxlas och luften blir laddad, elektrisk...

Alice föräldrar är skilda och hon bor varannan vecka, men alla är upptagna med sitt och hon kan glida runt utan vuxnas insyn. 

Max blir kär i Alice, som visar sig redan vara någons flickvän. Jasons flickvän... 

Den träffsäkra dialogen, blickarna (och näsorna!) känns igen från Christinas tidigare romaner och det är svårt att inte jämföra med favoriten Jack, men här har allvaret skruvats upp och miljöerna och besluten är mycket tuffare. Ungdomskriminalitet och gängbildningar känns som ett aktuellt och relevant ämne. Jag gissar att en hel del ungdomar kan relatera till Max och Alice på något vis. Vi behöver läsa om detta, vi behöver diskutera och fundera. Hur kan vi alla välja rätt väg?!

Jag blir återigen berörd av Christina Lindströms karaktärer. Man känner starkt med Max och Alice. Hon kan det här med ungdomsromaner helt klart. Lääs genast! 😃👍💓