Call me by your name av André Achiman

Call me by your name är en roman skriven av André Aciman som följer Elio Perlmans sommar i Italien 1984 vilket skulle bli som vilken sommar som helst då hans pappa alltid tog med sig en elev, från den klass som han undervisar, till Italien. Killen som Elios pappa tog med denna sommar var något nytt. Oliver, det är namnet som Elio kommer tänka på i all evighet, det kommer alltid vara en del av honom. De bor tillsammans hela sommaren och Elios konstanta rädsla att allt de gått igenom kommer försvinna påverkar honom, du som läsare får se om det är positivt eller negativt för pojken.

Genom hela romanen så missar inte författaren Aciman att framföra Elios känslor som är så vackert beskrivna. Romanen är skriven på ett väldigt spännande, mänsklig, naket, vackert och förfinat sätt. Aciman har skrivit boken ur Elios perspektiv och får vissa av Elios ganska brutala tankar och känslor framstå som vackra från insidan. Du som läsare behöver tänka till och se hur Elio beter sig med eftertanke då mycket han gör kan ses som sjukt beteende från Olivers perspektiv, vilket inte är någonting du får läsa om men som du får bilda själv i världen du sugs in i när du läser.

Boken är fint skriven och är originellt skriven på engelska och jag rekommenderar att läsa den på engelska först eftersom du då får en bättre insikt i skrivandet och får en mer direkt förståelse till boken och Elio.

elev i PDP22 Ru