Du känner mig så väl av Levithan & LaCour

Jag har läst boken Du känner mig så väl skriven av författarna David Levithan och NinaLaCour.

Genom boken får vi hänga med två huvudkaraktärer vid namn Mark och Kate. De har gått i samma klass i ett helt år men har aldrig riktigt lagt märke till varandra. En kväll är de båda på stadens Pride-festival. I boken får vi hänga med när Kate försöker bli tillsammans med tjejen som hon är förälskad i medan Mark är kär i sin bästa vän.

Trots deras förflutna när de knappt pratade med varandra, även fast de hade lektion tillsammans, skulle deras vänskap bli starkare än någonsin.

Boken är perfekt för den som vill ha något lätt att läsa utan mycket stress och problem. Boken är fylld med humor blandat med en hjärtesorg om hur det kan vara att uppleva kärleken för första gången samt obesvarad kärlek.

Boken utspelar sig i San Fransisco i USA under perioden en vecka. Det gör att den blir väldigt snabb och detaljerad vilket i sin tur leder till att man lätt hänger med.

Författarna gör ett fantastiskt jobb med att förmedla känslorna hos karaktärerna och det var alltid kul att höra om händelserna från olika perspektiv. De skriver som varsin karaktär och boken byter perspektiv i varje kapitel. Det som gjorde boken extra trovärdig och värd att läsa är att åtminstone en av författarna är queer och kan därför på ett trovärdigt sätt skriva böcker med en bög som huvudkaraktär.

elev i PDP22 Ru