Golden boy av Abigail Tarttelin

Boken handlar om Max Walker, en 15-årig kille som på utsidan verkar ha det perfekta livet och vara den perfekta killen, det är därför han kallas för ”den gyllene pojken” Därav titeln av boken.

Max är den populära killen i skolan som alla killar vill efterlikna och alla tjejer vill vara med. Han är atletisk, intelligent och attraktiv. Det verkar som att perfektionismen går i arv. Han kommer nämligen från en familj av högst uppsatta åklagare i sin stad. Hans lillebror har A i alla ämnen och är lika intelligent som han. Familjen Walker är bra på att hålla upp en fasad och gömma hemligheter.

En gyllene pojke som alla älskar, både tjejer och killer som vuxna och barn. Men Max håller i en stor hemlighet, han är nämligen intersex. Ingen vet om detta förutom barndomsvännen Hunter. (Och familjen)

Och en kväll sker något hemskt som kommer vända Maxs värld upp och ner och förändra på allt, det är något Max aldrig kommer att glömma och bära med sig hela livet.

Boken Golden boy är en roman skriven av författaren Abigail Tarttelin, det är en tonårsroman (coming of age), men kan även läsas av andra, eftersom boken lyfter upp och uppmärksammar viktiga ämnen som är aktuella i vårt samhälle idag. Exempelvis Hbtq, mobbning och utanförskap.

Romanen handlar om hur Max handskas med en familjekris, försöker hitta sin identitet och därmed hans plats i världen. Jag tyckte att det var en fin berättelse, den väcker alla möjliga typer av känslor. Så var beredd på att lägga ifrån dig boken och reflektera över det du har läst allt eftersom. Jag tyckte om Abigails författar stil och hur hon gjorde ett bra jobb med att göra boken lockande för alla genom att göra den lättläst. Det är en sådan bok man bara vill vända blad på hela tiden. Boken är skriven i första person, därför uppskattade jag hur hon hela tiden växlade mellan de olika perspektiven av ”jaget” i boken. Från Max, till hans mamma, alla hans nära ock kära osv., så att man får en bredare syn på händelserna i boken. En bra första bok om man inte har läst mycket sen innan.

Obs en triggervarning då boken tar upp mörka teman.

Elev i PDP22 Ru