The Black Flamingo - Dean Atta


The Black Flamingo av Dean Atta är lika fin i sin berättelse som i stilen den är skriven. Boken är skriven på vers, med inslag av sms-konversationer och dikter som huvudkaraktären skrivit. Det är ett lite annorlunda sätt att läsa för den som är ovan, men snart flyter läsandet på.

I bokens början är Michael, vår huvudperson, sex år gammal. Det är hans födelsedagskalas och han har precis fått en transformers. Den är fin och han vet att hans mamma har lagt mycket pengar på den. Men det är inte vad han vill ha. Michael önskade sig en Barbie.

Efter ett bråk på pojkskolan Michael går på börjar han en ny skola, där hamnar han bredvid Daisy i klassrummet. Hon är lite för sig själv men är aldrig otrevlig mot Michael. Allt eftersom terminen går öppnas dörren mellan dem och snart är de två bästa vänner. Genom gymnasietiden har de ständigt varandra, Daisy som har det jobbigt hemma nästan bor hos Michael och Michael som behöver en vän i det inte alltid så gay-vänlig gymnasiet har ett ständigt stöd hos Daisy.

Så tar de examen och collage ska börja. Vännerna ska till olika universitet men redan innan sker en incident som gör att de glider ifrån varandra. Michael är nu ensam i en ny stad. Först är det läskigt att stå helt på egna ben utan skyddsnät. Men så inser Michael att det här också är en chans, en chans att prova något nytt och hitta sig själv. Han finner nya vänner, provar kärlek och upptäcker drag-scenen.


Elvira, Virginska Gymnasiet