Nervkittlande brevväxling


Hej Lenny!
Hoppas att du inte har något emot att jag skriver till dig…
… är de första raderna i Chas brev till den dödsdömde mördaren Lenny Darling. I brevet utger han sig för att vara sin mamma eftersom man måste vara myndig för att få brevväxla med en fånge. I breven ljuger han ihop en idealhistoria - livet han egentligen skulle vilja leva. Chas är av den rastlösa typen som ständigt söker kickar och tror att brevväxling med en mördare skulle imponera på polarna. Det han inte vet är att Lenny har genomskådat bluffen och hans svar blir alltmer skrämmande. Lenny friges oväntat och till Chas fasa dyker han en dag upp som granne i kvarteret…
Detta är en riktig bladvändare. Aldrig får man som läsare en lugn stund, det stjäls långtradare, leks med knivar och tänds eld på saker och hela tiden trappas spänningen upp. Men det betyder inte att berättelsen saknar djup. För vem är egentligen offret?
Brevvännen av Ally Kennen är en osentimental ungdomsroman med högt tempo, spända nerver och mycket humor. Läs gärna ihop med någon för det är en bok man vill prata om efteråt!

Åsa, bibliotekarie Tullängsskolan