Lilla darling av Johanna Nilsson

Jerry är en ung, osäker kille som nyss har börjat gymnasiet. Relationen med föräldrarna är inte den bästa, mycket beroende på att Jerry inte trivs i den frikyrkliga miljön som präglar hemmet. Ett stort glädjeämne i livet har han dock i sin lillasyster Annie, flickan som är hela familjens solstråle och som fungerar som en helande bro mellan Jerry och föräldrarna.

Annie är en nyfiken tjej, frågar och undrar över allting, naturligtvis undrar hon också vad det är för svarta streck som Jerry målar under ögonen varje morgon. "Det är svartkänslorna" svarar han. Det finns så mycket av dem därinne att de måste ut.

På den nya skolan finns "Lilla Darling". Ingen vet att Jerry kallar henne så och ingen vet heller om hans känslor för henne. Inte ens Annie. Lilla Darling tillhör innegänget, de som festar och anses coola. För Jerry är hon meningen med livet. Via nätet tar han kontakt med henne, anonymt så klart. Veckorna går och hon vet inte vem han är.

Under tiden blir Jerry och hans bästa kompis indragna i ett stort gängbråk mellan både killar och tjejer. Lilla Darling är också med och Jerry gör sitt bästa för att bevisa att han inte är någon mes.


Johanna Nilsson skriver mycket inkännande om en ung killes kamp med att finna sin rätta plats i tillvaron och i sig själv.

Pernilla Tyrfors, bibliotekarie, Karolinska skolan Örebro