Min syster är i tusen bitar, av Annabel Pitcher

Min syster är i tusen bitar, handlar om tioåriga Jamie vars syster Rose dödades i ett terrorattentat i London. Men han har en syster kvar, Jasmine, 15, som är Roses tvillingsyster. Även Rose finns på sätt och vis kvar, hennes kvarlevor förvaras i en urna på spiselkransen i familjens hem i London.

Jamies mamma klarar inte av att vara mamma längre. När pappan tar Jasmine och Jamie och Roses kvarlevor med från London för att flytta till landet försvinner mamma ut ur deras liv. Men Jamie hoppas och hoppas och hoppas att hon ska komma och hälsa på dem.

Den nya tillvaron för Jamie blir hopplös. I skolan råkar han genast ut för skolans värsta mobbare, översittaren Daniel. Pappa dricker och sover, dricker och sover och Jasmine skaffar sig en pojkvän. Men Jasmine bryr sig om sin bror.

I skolan hamnar han bredvid en flicka som heter Sunya. Men Sunya är muslim och enligt Jamies pappa var det muslimer som dödade Rose. Så Sunya kan han inte bli vän med. Men hon vill bli vän med Jamie, hon försvarar honom mot Daniel och är klurig och rolig.

Min syster är i tusen bitar är en hjärtskärande berättelse om ett barns utsatthet, om en familjs sönderfall efter att ett av barnen dör. Om en mamma som inte vill vara mamma längre och en pappa som stelnat i sin sorg. Men det är också en berättelse om en vänskap som växer sig varm och stark, om syskonkärlek och kämpaglöd.

Det är en fin berättelse som alla kan ha behållning av att läsa!

Johanna Palmén, bibliotekarie, Virginska skolan