En andra chans av Anne Cassidy

När jag läste baksidan av boken blev jag helt fast. Den väckte redan då så mycket känslor och spänning att man på en gång ville läsa vidare.
Boken handlar om en tjej som heter Alice Tully som är 17 år gammal. När hon var yngre hände det en hemsk sak som hon kommer få ångra hela sitt liv. Alice har en pojkvän ¨Frankie¨ som älskar henne över allt annat. Hon bor varken med sin mamma eller pappa utan med en kvinna som heter Rosie. Rosie är som en extra mamma för Alice och Alice älskar henne. Det är bara hon, Alice själv, läsaren och 2 till som vet om Alice historia. Och hela den historien får man följa i boken då man också får veta hur hon tänker om allt och alla. Boken är uppdelad i olika delar då författaren Anne börjar skriva om när Alice var äldre, och efter några kapitel i boken skriver hon om det som hänt i hennes tidigare liv. Sedan håller det på sådär och i slutet hoppar hon varannan sida. Det är riktigt bra skrivet av Anne tycker jag. Som läsare fastnar man väldigt lätt när det är skrivet på det sättet, istället för att allt är som en enda stor ¨klump¨.
Boken är riktigt spännande! Det som hänt Alice i hennes tidigare liv håller helt och hållet på att förstöra hela hennes nya liv. Det händer hela tiden saker i boken som gör så att man aldrig tappar fokus. Så om man har lite svårt att läsa är detta en väldigt bra bok att börja med. Eftersom den är väldigt stark och man kommer lätt in i den. Man förstår rätt tidigt i boken vad som har hänt och vad den kommer handla om, men inte på vilket sätt och många detaljer kommer fram ju mer man läser. Detta gör den ännu mer spännande eftersom man då aldrig riktigt vet vad som kommer hända.
Jag rekommenderar denna bok för både vuxna och ungdomar. Men främst för ungdomar, eftersom det är en ungdomsbok. Jag hade ganska stora förväntningar på boken efter att jag läst baksidan, och de förväntningarna uppfylldes mer än väl.
Julia Nygård, NA12 Ri