Resten får du ta reda på själv av Lauren Oliver

Samantha Kingston är tjejen som har allt: cool pojkvän, bra vänner och högsta statusen på skolan. Hon lever ett, enligt henne, underbart liv och nu är det alla hjärtans dag som förstås kommer att bli helt fantastisk. Det är bara det att dagen visar sig vara den sista i hennes liv för det händer en bilolycka och Sam dör.

Konstigt nog vaknar hon upp nästa morgon igen och upptäcker att det är alla hjärtans dag... Boken igenom återupplever hon samma dag om och om igen. Varje gång hon vaknar upp till en ny alla hjärtans dag försöker hon på olika sätt ändra händelseförloppet för att undvika att dö. Samtidigt märker Sam att saker hon gör för att undvika olyckan påverkar andra i hennes omgivning på olika sätt.

Sam är inte alls lätt att tycka om i början - hon är som en av de där tjejerna som finns i de flesta klasser som tror att de är coola och speciella och därför kan bete sig precis hur de vill mot sin omgivning. I takt med antalet gånger Sam dör och vaknar igen upptäcker även hon hur illa hon och hennes vänner faktiskt uppträder mot sin omgivning. Hon börjar ifrågasätta många saker i sitt liv och känner att när hon nu ändå måste återuppleva en dag i sitt liv om och om igen kan hon åtminstone försöka förändra några saker till det bättre.

Om du visste att du bara har en dag kvar att leva - vad skulle du välja att göra då? Vad skulle du säga till din mamma, din lillasyster...

En (i början) irriterande, spännande och föränderlig bok som ryktet påstår ska bli film så småningom.

Ale, bibliotekarie Ri