Bilbo: En Hobbits Äventyr

Rolig, intressant, spännande. Det är några av sakerna min bok är. Den tar med en på en resa bortom denna värld. 

Boken heter ”Bilbo: En hobbits äventyr” och den handlar om en helt vanlig hobbit, han älskar och sitta hemma på sin uteplats och blåsa rökringar medan han röker sin pipa. Han älskar också att äta, mer än fyra gånger om dagen och han tycker inte om äventyr för det tycker han är onödigt och farligt.

Boken börjar med att den välkände trollkarlen Gandalf går förbi Bilbos hus när han sitter och röker sin pipa ute i solen. Dem börjar prata om äventyr och vad som finns bortom den lilla dalen Bilbo bor i. Gandalf säger till sist att Bilbo är inbjuden till ett äventyr och Bilbo ogillar denna tanke eftersom han ogillar äventyr. Men Bilbo följer med på äventyret ändå.

”-Vad menar du? Sade han. Önskar du mig en god morgon, eller menar du att det är en god morgon antingen jag vill det eller inte, eller vill du säga att du känner dig god denna morgon, eller att det är en sådan morgon då man bör vara god?”

Om du gillar böcker med lite humor i, med en fantasigenre och lättläst så är detta en bra bok för dig. Du skulle nog definitivt gilla den.
Jag rekommenderar den verkligen för den är rolig och om man gillar den så gillar man förmodligen Sagan om Ringen böckerna också. Det är nämligen så att ’’Bilbo: En hobbits äventyr’’ är det som händer innan Sagan om Ringen, så om du läst Sagan om Ringen kan du läsa den här så får man reda på lite bakgrund om den lilla oskyldiga hobbiten som man får träffa en kort stund i början av Sagan om Ringen. 

Sebastian TEB 13, Tu