Stephanie Perkins nu på svenska

Stephanie Perkins är en amerikansk ungdomsboksförfattare som precis börjat bli översätt till svenska. Vilken tur! Här har vi ytterligare en författare som du kan lita på levererar vad du vill ha - om du gillar starka känslor, kärlek, vänskap och karaktärer du skulle vilja hänga med själv. Lite Sarah Dessen-känsla men med något mindre komplicerade "kring-problem".

I hennes första bok som översatts till svenska, Anna och den franska kyssen, är vi som man kanske kan ana av titeln just i Frankrike. I Paris närmare bestämt. Hit anländer Anna, något motvilligt, därför att hennes pappa tycker att det är en bra idé att hon läser sitt sista år utomlands. Hon kan förvisso ingen franska men hittar ändå snabbt några kompisar att hänga med. En i gänget är Étienne St.Clarit, en kille som är både snygg, trevlig och upptagen. Men eftersom Anna nog också är så gott som upptagen borde det inte bli något problem.

Vill du ha få lite trevlig feelgood-känsla är Stephanie Perkins ett bra val. På Risbergskas bibliotek finns några fler titlar, men bara på engelska än så länge.

Ale, bibliotekarie på Ri