Midsommarmorden av Magnus Nordin

För 25 år sedan mördades ett par tältande ungdomar vid en sjö nära det lilla samhället Bergsfors. Mördaren sades ha haft en grismask över ansiktet och lämnade ett X ifyllt med blod inristat i ett träd. När det är dags för den seriemördarintresserade Ossian att skriva sitt gymnasiearbete är ämnesvalet självklart för honom. Han ska göra en film om händelsen i hembygden.

Ossian får med sina kompisar ut i skogen för att rekonstruera morden och det de upptäcker då får honom att börja ifrågasätta vad man kom fram till i mordutredningen. Den man som då dömdes för morden begick självmord. Vid klipparbetet med det filmade materialet inser Ossian att han och vännerna inte hade varit ensamma vid sjön. En person med grismask fanns också på plats. När Ossian strax därefter får sms från en X som verkar veta mycket mer om morden än vad någon som inte var med då det hände borde kunna veta ökar obehaget hos läsaren.

"Jag tror inte att vi någonsin kommer att få veta sanningen om vad som verkligen hände vid Glimten den där midsommarnatten för snart tjugofem år sen. Varför? Det finns de som inte vill att sanningen kommer fram" säger en av de inblandade i utredningen då som Ossian intervjuar för sin film.

Magnus Nordin har återigen lyckats skriva en väldigt bra och spännande bok med ett överraskande slut.

Ale, bibliotekarie Ru