Arvet från Stonehenge


Originaltitel: The Stonehenge Legacy

Författare: Sam Christer

Genre: Thriller, deckare

 Åtta dagar innan sommarsolståndet blir en ung man slaktad på ett blodisande sätt inför en grupp dyrkare iförda mörka kåpor. Bara några timmar senare begår Nathaniel Chase, en av världens mest berömda skattjägare, självmord. Hans son, arkeologen Gideon Chase, kallas till Wiltshire nära Stonehenge, där han nystar upp hemligheter bakom sin pappas död, efter att ha fått ett kryptiskt brev ifrån honom.

Chase den äldre hade omfattande research om gruppen som slaktade den unge mannen. De har i tusentals år dyrkat myter och legender om Stonehenge, och de beslutar att Nathaniels uppgifter om dem är för farliga för att låta någon läsa. De bestämmer sig för att förstöra det, vilket stoppas av Gideon, som nära på blir dödad.

Inspektör Megan Baker (kommer inte ihåg det riktiga efternamnet) sätts på fallet, och med Gideon, kommer de sekten på spåren, som gör förberedelser inför något som kallas ”Blodets dag”, som påstås kommer att inträffa nära, på eller strax efter sommarsolståndet.

Arvet från Stonehenge innehåller mysterier, koder, hemligheter, lögner, sanningar som uppdagas och en viss kamp mot klockan. Allt är inte alltid som det verkar.


Gillar du Dan Browns ”Da Vinci-koden”, är detta en bok som passar dig. 

/ Oscar Lindmark, HA15, Tullängsgymnasiet
Praktikant