Hemligheter och hämndbegär

Revolvern av Marcus Sedgwick är en som en riktig vilda västern. Men det är långt från ökentorra ritter på de vidsträckta slätterna i stekande sol, den här historian utspelar sig istället på nordliga breddgrader i ett snöklätt skogslandskap. Handlingen pendlar mellan guldrushens dagar i Alaska 1899 och nybyggartider i Kiruna på 1910-talet.

Huvudpersonen Sigge, 15 år, bor med sin vänlige pappa Einar, sin styvmamma Nadja och sin syster Anna långt ut i ingenstans, i en liten ensligt belägen stuga i nordligaste Sverige. Det är vinter, år 1910, när Sigge hittar sin far död, ihjälfrusen mitt ute på isen, med hundspannet fastspänt före släden. "Färdas aldrig över isen, den vägen är farlig!", har pappan varnat sina barn. Hur rätt hade han inte? Men varför gjorde han det likväl? Hela situationen förbryllar och pappans död är fylld av frågetecken.
Sigge lyckas mödosamt släpa in sin älskade far och har just fått upp honom på bordet inne i stugan, när det plötsligt knackar på dörren. Utanför uppenbarar sig en väldig gestalt, den störste man Sigge nånsin skådat. Främlingen berättar att han rest hela vägen från Alaska för att få tag i Einar, "en gång för alla". Sigge grips av fasa, men i skafferiet ligger ju den amerikanska revolvern från Alaska som Einar metodiskt och noga instruerat Sigge hur man använder....

Det är underhållande spänning och genom tillbakablickarna till Alaska får vi "nycklar" till vad som komma skall...