Anklagad för trippelmord

Stieg Larssons andra bok i serien Millennium heter Flickan som lekte med elden.
Flickan som lekte med elden handlar om Lisbeth Salander som är en lite annorlunda tjej som har varit insatt på psykhem under stor del av sin ungdom och som har sociala problem. Hon är också en känd datahacker som har ett ”webbnamn” som WASP.

I början av Flickan som lekte med elden blir Dag Svensson och Mia Svensson mördade i sitt hus. Polisen hittar fingertryck på mordvapnet från Lisbeth Salander och Nils Bjurman, och när de senare åker till Nils Bjurmans lägenhet så hittar de Bjurman också mördad.  Lisbeth blir anklagad för ett trippelmord och drar sig undan och bor i ett hus som inte finns i något register. Där bor hon under en stor del av polisutredningen och håller koll på utredningen genom att hacka polisens datorer.

Mikael Blomkvist, som är en vän till Lisbeth från den första boken, är övertygad om att Lisbeth är oskyldig och gör allt han kan för att bevisa hennes oskuld.
Innan Dag Svensson blev mördad så höll han på att skriva en bok om prostituerade från Ryssland och hade tänkt hänga ut ett antal ”torskar” och Mikael är övertygad att någon av dessa är mördaren och inte Lisbeth.

Jag tycker att boken är väldigt rolig och läsa. Det händer ständigt saker så man tröttnar inte och Stieg Larsson beskriver allting på ett bra och roligt sätt. Det är en lång bok så jag rekomenderar den inte för personer som inte är vana att läsa, men om man är det, så tycker jag att man definitivt ska ta och läsa denna bok.

Jacob Olausson NA12 Ri