Speciell syskonkärlek

”Min typ brorsa” är en roman skriven av Johanna Lindbäck. Det är en ungdoms bok om omöjlig kärlek.
Nina är 16 år och bor i Luleå, där hon går naturvetenskapliga linjen på gymnasiet med sin bästis Manda. Hennes mamma har träffat en internetdejt som heter Tomas och har två söner, Daniel och Wille, som flyttar in tillsammans med Nina och hennes mamma. De bor under samma tak i några månader som en helt vanlig familj. Under den tiden byggs det upp som en spänd, skör tråd genom lägenheten, från ena sovrummet till det andra.
För vad är det för relation som uppstår mellan Nina och hennes styvbror Daniel?
Hans bruna glittrande ögon, hans ömma läppar och oundvikliga leende är som fastskruvat i Ninas huvud. Och hennes söta ansikte, smala kropp och vackra ögon är det enda Daniel tänker på. En försiktig kyss som leder till ett flöde av känslor och förtvivlan.
Kärlek, tvivel, svek, avund och två halvsyskon i samma hus. Det enda som stoppar dem är frågan om vad som är rätt eller fel.
Boken är en parallell handling, vilket betyder att man får följa med både Ninas och Daniels perspektiv av känslor och tankar genom boken. Den är lättläst och gör att den är väldigt lätt att förstå. Den enda nackdelen med boken tycker jag är att den var lite seg i mitten. Det händer inte så mycket med handlingen eftersom att man redan i början får reda på ”konflikten” som sedan återupptas i slutet. En gripande bok om ifrågasatta relationer och om omöjlig kärlek.
Idali Andersson, NA12 Ri