Mörka platser av Gillian Flynn

Efter en stunds fundering om jag verkligen ska rekommendera den här boken överväger jag att ändå göra det. Anledningen är att den är riktigt otäck och, som titeln antyder, mörk. Gillian Flynn har jämförts med Stephen King. Hemska bilder bränner sig fast i huvudet, men om man läser snabbt förbi dessa sidor, eller som jag som lyssnade på boken, tar ut hörluren lite ur örat för att slippa höra detaljerna, så är det en spännande thriller/deckare.

Berättelsen avslöjas bit för bit i dåtid och nutid och timme för timme datumet då morden på halva familjen Day ägde rum. Ben Day, sonen i familjen, har suttit 25 år i fängelse för morden, som kallats ”Satansoffret i Kinnakee”. Men är det verkligen han som är den skyldige?
1985 när morden ägde rum var Libby Day 7 år och vittnade mot sin bror. 25 år senare får hon ett märkligt brev från ett sällskap som kallar sig för Mordklubben. De erbjuder Libby pengar för att börja gräva i det gamla fallet och Libby är i stort behov av pengar….
 Det här är en riktig white trash-skildring som utspelar sig i småstadsmiljö i Kansas, USA. Det finns likheter med det verkliga rättsfallet West Memphis three”. Läs och ryys....