Apokalypsen smyger sig närmare...

Eld är den andra boken i trilogin om häxorna från Engelsfors.

Hettan skruvas upp i Engelsfors.
De utvalda tonårs flickorna börjar andra året på gymnasiet, saker börjar hända och demonerna agerar från ett håll de aldrig kunnat förutspå. Det är nu viktigare än någonsin att de måste hålla ihop. Samtidigt som de kämpar mot undergången så kompliceras relationer emellan flickorna och deras privatliv, vänskap som övergår i kärlek och kärlek i besinningslöst hat, val som kommer förändra allt de lever för och saknaden av Elias och Rebecka är starkare än någonsin.

Boken börjar med att ungdomarna hittar en gravsten där Nicolaus minnen är förvarade. Det förflutna börjar bli tydligare samtidigt som rådet träder fram. Anna Karins rättegång närmar sig med stormsteg samtidigt som de måste lista ut hemligheten bakom den nya populära föreningen ”Positiva Engelsfors”.

I denna bok får vi också chansen att lära känna Ida lite bättre, hennes familj, privatliv och känslor för de andra utvalda. Rådet skickar två av de mest lojala häxorna Viktor och Adrianas bror Alexander för att försöka sätta dit Anna Karin för de brott hon begått.
Det är nu inte bara demonerna som lurar, fienden finns runt varje hörn.

Bokens författare heter Mats Strandberg och Sara Bergmark, dessa har också skrivit den första boken ”Cirkeln” och släpper nu den sista delen ”Nyckeln”. De skriver boken som ungdomar skulle uttrycka sig i den riktiga världen, det gör det enkelt för mig att förstå mer än om det skulle vara en pensionär. Man dras lätt med i boken, i slutet av varje kapitel så sker det något nytt och spännande, på det sättet så kunde jag inte sluta läsa när jag väl var inne.Boken är väldigt intressant och man kan lätt känna igen sig i de huvudpersoner som man får lära känna, på det sättet kan man se sig själv i deras vardag. Spänningen i boken tonar aldrig bort, utan det händer alltid något inom någons privatliv eller inom Cirkeln. Målgruppen för boken skulle vara för tonåringar runt 15 och upp till 60-70 eftersom att det innehåller en del saker som är olämpligt för barn och för att 60 åringar inte kommer förstå språket lika bra. Jag skulle säga att boken är väldigt läsvärd om du gillar fantasy blandat med verklighet. 

Joel TEF 13, Tu