Härlig feel good på engelska!

Lola är en karismatiskt tjej som bor med sina två pappor i San Fransisco. Allt går bra för Lola, hon har det bra hemma, hon är ihop med en cool kille som spelar i ett punkband och hon är på väg att sy världens häftigaste balklänning. Vad kan gå fel?! Jo, Lolas gamla grannar, familjen Bell, flyttar tillbaka till stan.

I familjen Bell finns tvillingarna Calliope och Cricket som är jämngamla med Lola och när de kommer tillbaka återvänder även gamla känslor. Den första reaktionen Lola får är att försöka undvika tvillingarna så mycket det går. Men både Lolas föräldrar och hennes vänner gillar de nygamla grannarna (eller ja, åtminstone Cricket) så det är svårt att komma undan. 

Istället för att tänka på Calliope och Cricket jobbar Lola hårt med sin balklänning. Hon skulle gärna bli kläddesigner när hon blir äldre och själv klär hon sig ungefär som om hon skulle vara med i en Lady Gaga-video. Pojkvännen Max, som är flera år äldre, pratar om att börja turnera med sitt band och samtidigt börjar Lola sakta men säkert att lära känna Bell tvillingarna på nytt vare sig hon vill det eller inte. När Lola börjar förstå vad som egentligen hände mellan henne och Cricket den där gången för längesedan blir känslorna i total förvirring.

Lola and the boy next door av Stephanie Perkins är en härlig feel good-bok med mycket värme och kärlek. Egentligen är detta en fristående fortsättning på författarens bok Anna and the french kiss och Anna från den boken är med som Lolas nära vän i den här boken. Så vill man veta Annas historia kan man läsa den boken först. Men som sagt de är fristående så det går utmärkt att läsa dem var för sig.

Maja
Bibliotekarie på Karro