Vill du läsa något spännande? Läs Askfödd!

Laias föräldrar är döda och hennes bror har nu blivit arresterad för landsförräderi av en Mask (typ landets special-soldater). Landet styrs av en kejsare som inte tål att någon säger emot och Maskerna tränas till att upprätthålla kejsarens vilja med alla medel. För att rädda sin bror letar Laia upp motståndsrörelsen för att se om hon kan få hjälp av dem. Där möts hon med misstänksamhet och för att få hjälp behöver hon först hjälpa dem med något. Hon måste infiltrera militärskolan Blackcliff genom att bli slav åt dennes skräckinjagande kommendant. Väl där ska hon försöka ta reda på hemligheter och rapportera tillbaka till motståndsrörelsen, det är ett livsfarligt uppdrag!

Elias har tränats i Blackcliff sedan han var barn till att bli en Mask, men han börjar få en hel del tankar som han inte vågar prata högt om. Han har medkänsla för den förtryckta befolkningen och är inte säker på att det han tränas till är det rätta. Men hur gör man när man tillhör en av landets mäktigaste släkter och alla ens vänner är på kejsarens sida?

Askfödd (eller An ember in the ashes som den heter på engelska) av Sabaa Tahir är en ganska tjock bok men oj vad snabbt den gick att läsa, den är riktigt spännande!

Maja, bibliotekarie Karro