Första delen i ny skräcktrilogi

Gillade du Cirkeln, Jungfrustenen eller TV-serien Jordskott? Då kommer du att älska Madeleine Bäcks debutroman Vattnet drar. Ingredienserna finns där; oförklarliga och övernaturliga inslag i ett realistiskt nutida samhälle. Något har väckts till liv och kräver offer... Författaren kallar genren för bruksskräck och handlingen utspelar sig i trakten där hon själv är uppvuxen, nämligen Storvik, Hofors och Gävle.

Det är Midsommarafton och Viktor, Calle, Jenny, Lukas och Robin är i full färd med att göra inbrott i Ovansjö kyrka. En värdefull ikon är bytet, men under stölden hittar Viktor en sten som han dras till som av en osynlig kraft. Han gömmer stenen i byxlinningen -den blir varm, ibland stekhet- och så småningom märker han att både djur och människor reagerar konstigt omkring honom.

Harta är Hofors svar på maffiaboss. Han har traktens ungdomar i ett järngrepp då han försörjer dem med sin hembrända sprit som de säljer vidare. Jäder är Gävles vassaste journalist som får nys om en rad märkliga händelser i Hofors. Varför förvarar en dam kattblod i frysen? Hur kan Beatas bästa kompis bara upplösas på ett ögonblick? Vad låg bakom sexorgien på Hagaskolan som nu florerar på sociala medier? Omslaget skvallrar om att det inte direkt handlar om feelgood... och ja, det bör tilläggas att det inte är en bok för känsliga. Jag drömde mardrömmar två nätter i rad!

Det är tydligt att Vattnet drar är den första delen i en trilogi, för det är mycket mycket mer man vill ha svar på och vi som läst boken längtar efter del två.