Vad skulle du göra om du blev ensam i världen?!

Av en slump tog jag med Sofia Nordins En sekund i taget i min sommarläsningshög. Men gissa om jag är glad för det! Det är sällan jag säger det, men detta var verkligen en bladvändare. Eller vad sägs om inledningsraderna:

"Jag flyr, springer nerför trapporna fast det inte finns någon som skulle kunna jaga mig. Det finns faktiskt ingen. Alla är döda."

Ensam kvar är Hedvig 13 år. Vad är det som har hänt? Vad flyr hon ifrån? Man får inte så många svar, men man anar att människorna har dött i någon mystisk sjukdom och det verkar ha gått fort. Hedvig hittar döda människor överallt och de har dött mitt i joggingrundan, i bilen o.s.v. Det börjar dessutom att lukta illa. Ingen elektricitet finns. Nej inget i samhället fungerar längre. Vad skulle du ha gjort i Hedvigs situation? Det är en fråga som är lätt att leva sig in i. Klädaffärerna står fullproppade med snygga kläder, men vem ska man göra sig snygg för? Hur ska det gå med mänsklighetens fortlevnad? Hisnande tankar börjar snurra i mitt huvud...

Det här är en spännande, annorlunda och otäck dystopi. Mer vill jag inte avslöja, men jag var i alla fall tvungen att sträckläsa alla tre delarna om Hedvig. De är tunna och går fort att läsa. Mitt tips: Ta dig till närmsta bibliotek. Fort!