Till min Love - Hemligheter, musik och drömmar i 90-talets London

Till min Love (också utgiven med titeln To my Love) av Karin Aspenström utspelar sig både under mitten av 90-talet och i nutid. Det handlar om Love, när han är 19 respektive 36 år gammal. Och om hans ungdomskärlek Josefine, som bara försvann ifrån honom i England.

När de är 19 är de bästa vänner (även om Love känner något mer) och flyttar till London tillsammans. De hänger i Camden Town med blivande rockstjärnor, groupies och knarkhandlare. Alla har stora drömmar och lever i resväskor. De träffar syskonen Baz och Lorelei som Josefine skapar en märklig relation med. Hon blir tillsammans med Baz och dras in i deras hemlighetsfulla och destruktiva liv. Hon och Love glider ifrån varandra och en dag försvinner hon bara, hon slutar svara på kontaktförsök och bara går upp i rök. Love tröttnar och flyttar hem till Sverige igen. Han pluggar, får jobb och träffar nya tjejer.

När Love 17 år senare är på topp i livet med sommarhus och familj på väg vägrar Josefines minne att släppa taget om honom. Han hittar ett gammalt blandband hon gjorde åt honom – ”To my Love” står det på. Han måste åka tillbaka till Camden och ta reda på vad som hände henne, för att kunna gå vidare.

Det blir inte lätt. Han får leta i de sjaskigaste hörnen av storstaden och de ståtligaste husen på landsbygden. Till slut inser Love att det här inte är något vanligt försvinnande och då är hans liv redan i fara.

Det här är en spännande bok med massor av härliga musikreferenser från en tid inte så långt från vår egen. En bok för dig som gillar deckare, eller drömmer om London och äventyr i livet. Det är en skön blandning av kriminalgåta, drama och relationer. Läs! Perfekt läsning för sommaren som snart är här. 

Amanda, bibliotekarie Virginska