Flora Banks förlorade minne

Flora Banks lider av minnesförlust som gör att hon bara har minnen från sin barndom, nu är hon sjutton. De senaste tio åren har Flora lyckats ta sig fram i livet genom hjälp av familjen och bästa vännen Paige som hon haft sedan hon var liten. För att hjälpa sig själv brukar Flora även skriva ner saker på händer och armar för att komma ihåg det när minnet "raderas" på nytt. Hon minns nämligen bara en kort stund (det verkar vara några timmar åt gången) och sedan är det som att hon vaknar upp igen och bara har sina minnen sedan hon var tio år, då måste hon snabbt se sig omkring och läsa saker hon skrivit ner för att förstå var hon befinner sig och i vilket sammanhang.

När boken börjar är Flora på en fest med Paige. Denna kvällen kommer att bli helt avgörande för resten av boken, denna kvällen kysser Flora någon som hon absolut inte borde kyssa. Och inte nog med det, nästa dag kommer hon ihåg kyssen! Kyssen är hennes första minne på tio år och Flora är helt övertygad om att det betyder något, men personen hon kysste har försvunnit. För att leta reda på denna viktiga person beger sig Flora ut på ett äventyr som hon inte har en aning om hur hon ska klara av, men hon har intalat sig själv att hon och den hon kysste hör ihop och om hon hittar honom kommer hon även att hitta sitt minne.

Den engelska författaren Emily Barr har tidigare skrivit flera romaner som riktar sig till vuxna läsare, Flora Banks förlorade minne är hennes första bok för ungdomar och jag hoppas det kommer fler!

Maja, bibliotekarie Karro