En julberättelse om snökaos och kärlek

Tre amerikanska ungdomsförfattare ligger bakom Let it snow; Maureen Johnson, John Green och Lauren Myracle. Kanske någon av dem är bekant sedan tidigare? De har skrivit varsin berättelse som utspelar sig i den lilla orten Gracetown samma snökaosiga julhelg. Huvudpersonerna är olika i varje berättelse, men alla karaktärer finns även med i utkanten av de andras berättelser.

På ett tåg på väg till mormor och morfar i Florida sitter Jubilee. Det är julaftonskväll och hennes föräldrar har hamnat i arresten (p.g.a. dråplig händelse). Ett snöoväder tvingar tåget att nödbromsa några hundra meter från Gracetown och Jubilee inser att det kommer att bli en lång väntan. Hon pulsar iväg till The Waffle-house där hon möter några andra ensamma själar...

Jubilee, The Duke, Stuart, Jeb, Addie och Tobin är alla drabbade av stormen på något vis. Ett gäng cheerleaders är strandsatta på samma Waffle-house och det blir uppståndelse på det annars så fridfulla stället. Någon är dumpad, en annan har dumpat, någon kommer till insikt om en mindre trevlig sida av sig själv. En minigris är försvunnen och en pojkvän svarar inte i telefon. Det blir en annorlunda jul för alla inblandade.

Läs boken om du behöver en lagom lättsmält och mysig feelgood på 332 sidor.