En bok för alla oss som gillar superhjältar!

Det har varit mycket kring superhjältar de senaste åren, förutom klassiska seriealbum har det kommit en hel uppsjö av filmer och tv-serier om olika superhjältar. Nu har det kommit en mycket spännande satsning på ungdomsböcker och DC superhjältar. DC är det stora amerikanska förlaget som skapat storheter som bland annat Batman och Wonder woman.

Det har skrivits böcker om olika superhjältar förr men det som känns lite extra kul nu är att det är välkända ungdomsboksförfattare som skrivit böckerna! Marie Lu (ni vet hon som skrivit Legend-trilogin och The young elites-serien), skriver om Batman och Sarah J. Maas (ni vet hon som skrivit Glastronen-serien), skriver om Wonder woman och  Leigh Bardugo (ni vet hon som skrev Grisha-trilogin), skriver om Catwoman. Det är även en bok om Superman på gång. Boken om Batman och den om Wonder woman finns snart att låna på bibblan men boken om Catwoman kommer först i sommar. Alla böckerna finns än så länge bara på engelska.

Jag har läst boken Batman: Nightwalker av Marie Lu och tyckte den var riktigt bra. Vi som har sett tv-serien Gotham kommer att känna igen oss lite då den här boken, liksom tv-serien, utspelar sig innan Bruce Wayne blir Batman. Ett gäng som kallar sig The nightwalkers terroriserar Gotham City och de dödar rika människor från Gothams överklass. Bruce Wayne upptäcker snart att även han står på deras dödslista. Efter en fest gör Bruce ett dåligt val som gör att han döms till samhällstjänst. Det hela slutar med att han ska göra sin samhällstjänst på Arkham, Gothams ökända sjukhus för psykiatrisk vård. Där finns en farlig och övervakad patient, Madeleine,  som vägrar prata med någon annan än Bruce. Så småningom visar det sig att hon har kopplingar till The nightwalkers...

Den här boken kommer såklart att locka många som redan är fans av DCs superhjältar men den kan också locka de som gillat Marie Lus tidigare böcker. Och jag skulle vilja säga att alla som vill läsa en spänannde bok på engelska borde testa den här!

Maja, bibliotekarie Karro