Små eldar överallt


Den här boken börjar dramatiskt med en brand och många i området skvallrar om att det är den yngsta dottern i familjen Richardson som bränt ned deras hus. Sedan går berättelsen tillbaka i tiden till vad som egentligen har hänt fram tills att Richardsons hus står i lågor. Boken kretsar kring bostadsområdet Shaker Heights och några av familjerna som bor där. Vem som helst kan inte flytta in i Shaker Heights utan det finns många regler och krav att förhålla sig till. Tankarna går till tv-serien Desperate housewifes och den fina fasad alla karaktärerna visar upp. Likaså ser familjen Richardsons ut att ha det perfekta livet, det enda som sticker ut är dottern Izzy som är lite av det svarta fåret i familjen.

När Warrens hyr en lägenhet i Shaker Heights börjar saker förändras. Warren-familjen består av mamman Mia och dottern Pearl. På grund av Mias arbete som fotograf har de flyttat runt i flera år och har så att säga levt i en kappsäck. Pearl är väldigt glad över att de nu ska stanna på ett och samma ställe och blir snabbt bästa vän med en av sönerna Richardson. Mia och Pearl passar inte in i mallen i Shaker Heights vilket också är det som får folk att börja undra över vilka de egentligen är.

Den tredje familjen som allt kretsar kring är paret McCullough som är nära vänner med Richardsons. De har länge försökt få barn men inte lyckats och när de får höra att det finns ett barn för adoption blir de överlyckliga, men de har ingen aning om vilken svår och invecklad process de hamnat i när de tackar ja.

Alla dessa familjer har kopplingar till varandra och sin del i det som sedan utspelar sig. Det är flera komplicerade familjerelationer och hemligheter som uppdagas och det är inte alltid helt lätt att veta vad som är rätt eller fel, sant eller falskt.

Celeste Ngs roman Små eldar överallt har fått många bra recensioner och den är även på väg att bli en tv-serie. Ibland är det svårt att veta vad man ska ha för förväntningar på en bok som man hört mycket positivt om, men jag kan säga att jag blev inte besviken!